Hra o trůny, 1. série

Tento týden jsem našla seriál, který se líbil mě a zároveň má dobré hodnocení na csfd.cz. Což se nestává tak často. Takže vám představuji nový historický fantasy seriál Hra o trůny z dílny čtyř nadaných režisérů Briana Kirka, Daniela Minahana, Alana Taylora a Timothyho van Pattena.


Seriál vznikl v letošním roce (2011) a zatím má pouze jednu sérii s deseti díly na motivy knih od George R. R. Martina Viděla jsem všechny. A ani na chviličku mě nenapadlo, že je to nudné. Na nudu v tomto seriálu prostě není čas, když se nestínají hlavy nebo nesouloží, shazují se malí kluci s oken, protože viděli incest královny s jejím bratrem, princezna kočovného kmenu pojídá syrové koňské srdce a přespí na hořící hranici s třemi draky. To ale rozhodně není všechno, ty zvraty skoro nestíhám stíhat. Každou chvíli někdo někoho popraví, zradí, podvede, podplatí... A v tom zmatku vás slovo nuda nemůže ani napadnout. 

Ona dračí princezna, které neublíží oheň, je Daenerys Targaryen, poslední potomek draků. Bratr s ní celý život jednal jako s majetkem a za divokého Khala Droga, vůdce dothraků, ji provdal jen pro jeho armádu. S tou chtěl ovládnout Sedm království. A když dny plynuly, Khal měl jeho sestru, ale Viserys žádnou armádu nedostal, neváhal a Daenerys ohrožoval mečem. Chtěl zlatou korunu a Khal mu ji dal. Roztavil zlato a vařící mu ho nalil na hlavu, se souhlasem své milované ženy, které říkal Měsíc mého života. Daenerys na to jen poznamenala, že nebyl pravý drak, těm oheň neublíží. Když pak snědla syrové koňské srdce, stala se právoplatnou paní svého lidu, který vlastnil pouze koně, stepi plné trávy a divoké bojovníky. Přesto svůj lid milovala stejně jako svého nového muže. Štěstí jí ale vydrželo jen chvíli, Khalovi se zanítila řezná rána a téměř zemřel. Čarodějnice lidu, který zotročili, ho krvavou magií "zachránila". Daenerys za to ale zaplatila životem svého nenarozeného syna. A Khal sice nezemřel, ale měl poškozený mozek, nehýbal se, nemluvil. Jeho duše jakoby nežila. Daenerys ho udusila polštářem a když ho pálili na hranici, zůstala s ním. Neměla pro koho žít. Dokonce tam nechala napospas ohni svůj největší poklad, tři zkamenělá vejce vyhynulých draků. Jaké překvapení ale bylo, když ji ráno našli mezi uhlím a popelem s třemi dráčaty...



O Daenerys píšu proto, že ji obdivuju. Její krásu i povahu. Ale hlavně jsem se zamilovala do Khala v podání hawaiana Jasona Momoa. Byl, když to tak řeknu, k sežrání. Ty svaly, vlasy, oči, opálení...  

Pak jsem si oblíbila Jona Sněha, bastarda hlavního klaďase Neda Starka, který přišel o hlavu zrovna ve chvíli, kdy jsem si myslela, že všechno bude zase dobré. Jak říkám, spousta zvratů. A když už jsme u Starka a jeho dětí, má jich šest. A každé z nich vlastní zlovlka, velkého a skoro vymřelého severského vlka. Už mnohokrát jim věrní mazlíčci zachránili zadek a jeden kvůli tomu přišel o život. Jen proto, že ohrožením byl ulhaný spratek princ Joffrey. 


Seriál je obsazen celkem neznámými herci, tedy alespoň mně byla všechna jména cizí. Zato si myslím, že jsou tak dobří, jak málo známí. A naštěstí v tom nejsem sama. Na csfd.cz je Hra o trůny pátý nejoblíbenější seriál a má 93 %. 

93%

5. nejlepší seriál 25. nejoblíbenější seriál

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Opožděný Halloween!

Hm, v pondělí jsem jaksi neměla čas. Ale už delší dobu mám v počítači své oblíbené a nějakým způsobem zajímavé obrázky na halloweenské téma, tak je sem hodím. Aspoň je pak nebudu muset hledat ve změti složek v mém pc, ale jen tady...














Hezké, ne?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Elfové, Zima elfů, Světlo elfů - Bernhard Hennen

V tomto článku najdete odkazy na stažení ebooků* Elfové, Zima elfů a Světlo elfů od Bernharda Hennena. Je možné, že v době, kdy na odkazy kliknete, už budou v portálu ulozto.cz smazány. Odkazy tam nejsou natrvalo, buď je stáhne zpět uživatel, který je přidal, nebo tam budou moc dlouho a budou smazány admini.

*Ebook je online kniha, většinou ve formátu doc/docx nebo pdf.

ELFOVÉ, Kniha I a II

Třeskutá zima panuje v zemi u fjordu, když Mandred Torgridson vytáhne se svými druhy na lov nestvůry, která řádí v těsné blízkosti jeho vesnice. Ale zatímco na obloze tančí vílí záře, vyrazí z lesního podrostu proti nim podivná bytost – napůl muž, napůl divoký kanec a připraví lovcům rychlou smrt. Jediný Mandred se těžce raněný zachrání v blízkém kamenném kruhu, ale jeho rány jsou příliš hluboké a zima příliš velká. Když pak znovu procitne, nalézá se pod obrovským dubem, který se s ním podělí o svou zázračnou léčivou sílu. Mandred zjistí, že byl přenesen do tajemstvím opředeného světa elfů. A zmocní se ho podezření, že netvor by mohl pocházet právě odtamtud. Neohroženě předstoupí před stejně krásnou jako chladnou elfí královnu a žádá pomstu za oběti kančího muže. Královna povolá k tomuto účelu legendární elfí lov, aby byla bestie co nejdřív zneškodněna. S Mandredem odcestují do země lidí i dva válečníci Nuramon a Farodin, dva elfové, které obklopují mnohá tajemství a kteří podle tradic dávných minesengrů soupeří o přízeň kouzelnice Noroelle. Brzy však lov obklopí zlá kouzla a klam. Z kančího muže se vyklube démon ze starých časů…

Odkazy: KNIHA I, KNIHA II




ZIMA ELFŮ, Kniha I a II

Obklopena jásajícím lidem se právě tak krásná jako chladná královna elfů Emerelle vydává na legendární Slavnost světel, při níž mají knížata všech elfích kmenů Albenu potvrdit její vládu. Ale pod lesklým povrchem slavnosti doutná nespokojenost a touha po moci. Jen díky šťastnému řízení osudu přežila elfí královna už dva pokusy o atentát. Přesto se Ollowainovi, veliteli její tělesné stráže, nepodaří vládkyni účast na oslavách rozmluvit. Ollowain chová podezření, že osnovatele vražedných útoků je třeba hledat přímo mezi elfími knížaty. V zoufalství najímá Silwynu, tajemnou a neomylnou lučištnici kmene Mauwaranů. Když královnu opět mine šíp jen o vlásek, zmocňuje se Ollowaina strašlivé podezření. Hraje Silwyna dvojí hru? Poskytl on sám Emerelliným nepřátelům informace, kdy bude královna nejzranitelnější?

Odkazy: KNIHA I, KNIHA II








SVĚTLO ELFŮ, Kniha I a II



Celé věky rozhodovali o osudech světa, ale teď se zdá, že světlo elfů pohasíná. Jen královna Emerelle a její mistr šermíř Ollowain se postaví mocným trolům na odpor. Když Emerelle silou své magie zničí jednu z albských stezek a tisíce trolích válečníků se zřítí do nicoty, zdá se být říše elfů zachráněna. Ale roztrženou zlatou sítí pronikají do srdce říše temné stíny. Stíny, které ohrožují všechny národy Albenu.

Odkazy: KNIHA IKNIHA II

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS